perihal saya sahaja

My photo
sabah, tawau, Malaysia
assalamualaikum, welcome to my blog, can call me ika, i was born in semporna sabah on 10 december 1991, boleh dikatakan mix sebab ayah penang arwah mak pure sabah..mix negeri jek punn, saya obses dengan kerja,makanan dan binatang especially cats ! dont mess with me, coz im totally changes from human to lion !! but im quite friendly to people i may know.. sombong ? bukan sombong lahhhh saya cuma kurang bercakap dengan strangers.. haa okey lahhh happy blogging guys !!

Sunday, 16 April 2017

semporna sabah

assalamualaikum, 

heavy rain down here !! yes i cannot sleep that's why la timbul cerita pendek dalam blog nie.. macam dah lama sangat ta bercerita kan ?? heheh okey let's have some stories here..

almost 2 month dh rsenye sy ikut suami ke semporna sabah nie.. elelele mcm ta biase smpai semporna plak sy nie pun, okeyy sy mmg dilahirkan kat hospital semporna sabah, dan tertanamnya sy punya tembuni disini.. tembuni ? apa tu ? haa tembuni tu uri kitalahh.. org sabah panggil tembuni.. 

mmg ta pernah sangka or mimpi yg sy akan balik ke tempat asal sy, dimana arwah mak dan ayah besarkan sy dgn dua org adik lelaki sy (no 2&3).. sy plak tggl diperumahan polis iaitu tempat terakhir atau rumah terakhir sebelum ayah dapat tukar ke semenanjung.. rindu sgt dgn kenangan2 masa kecil dlu.. 

and automatik akan igt kat arwah mak,sbb kat sini lah arwah mak besarkan kami 3 beradik (sebelum ada adik no 4&5) teringat mak berniaga, mak menjahit, mak mengait alas2 meja dan kerusi.. mcm2 lagi lahh.. tapi ta apa kenangan dgn arwah mak mmg takkan pernah luput dari ingatan kami..

suami ada bawak sy pegi jalan kat tmpat2 mak dan ayah selalu dating.. salah satunya floating !! yaALLAH air diaa mmg bersih smpai nampak segala batu karang.. keadaan masih sama mcm dulu2.. mknan dia ? ermm kalau mengidamkan mmg dh dpt semua lahh,nak2 ayam panggang madu dia, guys skrg sy suka mkan bontot ayam hahaha 😂😂😂

ermm.. okey lahh skrg dh 0430 pagi, so rse smpai sini dlu lah cerita pendek sy..nti ada masa umur pnjang kita jumpa lagii. bye 🙋🏻🙋🏻🙋🏻